תמונת אווירה

יצירת קשר

נשמח לעמוד לרשותכם גם בדרכים הבאות: מייל: [email protected] טלפון: 09-9585085 פקס: 09-9582665
כתובת: זוז שיווק בע"מ,
מוהליבר 1/58 הרצליה 46328

פרזנטציה עם עוצמה - מה הסוד?

חלק ב' - עוצמת הכאריזמה

מאת: איתי הל-אור, יועץ ניהולי ומנחה בכיר ב-ZOOZ

כמה עקרונות פשוטים לביצוע, יהפכו כל פרזנטציה לבעלת עוצמה שתשפיע על קהל השומעים ותשאיר אותם מלאי רושם והנעה.

היום כולם כבר יודעים: כל מסר לקהל תלוי לגמרי בדרך ההגשה שלו. כמו בכל מתנה שאנו נותנים, הרבה מאוד נעוץ ברושם שמעוררת העטיפה.

כדי שמסר ישפיע ויניע אנשים לפעולה, הוא חייב להיות מוגש באופן עוצמתי וסוחף, או במלים אחרות: כאריזמה! עוצמה של כאריזמה גורמת לקהל להיות מרותק, להקשיב, להפנים את המסר ולהשתכנע באמיתותו.

האם כאריזמה היא כשרון הניתן לרכישה? בהחלט!! מחקרים שונים מצאו את המרכיבים אשר גורמים לאנשים לתפוס אדם כבעל כאריזמה. מרכיבים אלה, רובם ככולם , ניתנים לתרגול ולרכישה.

המרכיב אשר גורם להשפעה המשמעותית ביותר בכל מסר הינו: שפת הגוף! למרבה הצער, לרובנו קשה להתמקד בשפת הגוף שלנו בזמן פרזנטציה, כיוון שאנו עסוקים בתוכן המילולי של המסר. אך למעשה, לתוכן המילולי יש השפעה נמוכה יחסית, של פחות מ-7%, על העברת המסר.

לפיכך, כלל חשוב מאין כמוהו בכל פרזנטציה: התמקדו בשפת הגוף שאתם משדרים! שפת גוף לא טובה עלולה לנטרל את המסר מעוצמתו ותפחית את הסיכוי להשפיע. שפת גוף נכונה עשויה למנף כל מסר, וליצור עוצמה של כאריזמה והשפעה.

המשמעות הקריטית של שפת הגוף בפרזנטציה עלתה לראשונה למודעות בעימות הטלוויזיוני בין הנשיא קנדי לניקסון, בשנת 1960. בסקר שנערך אחריו התגלה כי האנשים שהאזינו לעימות ברדיו, הושפעו יותר מניקסון, ולעומתם האנשים שצפו בעימות בטלויזיה, הושפעו יותר מקנדי, שהצטיין בשפת גוף כאריזמטית.

אז מהי שפת הגוף המומלצת לפרזנטציה בעלת כאריזמה? הנה כללי ברזל (לגזור ולשמור):

  • ידיים: הימנעו מידיים מוסתרות, שלובות, מתעסקות בחפץ, נוגעות בפנים, או נמצאות מתחת לקו המותן. לוו את המסר בתנועות ידיים מותאמות מעגליות, מהפנים החוצה. השתמשו לפחות ביד אחת. נסו לחשוף, ככל האפשר, את פנים כף היד.
  • מבט: הימנעו ממבט מושפל, תזזיתי מדי, או מקובע על נקודה אחת. דאגו להביט בעיני האנשים, וכבדו במבט בן מספר שניות כל אחד מהנוכחים בקהל.
  • יציבה: הימנעו מהישענות על קיר או שולחן. אל תנועו מהר מדי מצד לצד. עימדו בזקיפות קומה, בראש ישר ובכתפיים רפויות במרכז הטריטוריה המוקצבת לכם. דאגו לנוע מדי פעם במרחב ולהשתמש בכל הטריטוריה שלרשותכם.
  • קול: הימנעו מקול מונוטוני, בעל טון נמוך מדי או גבוה מדי. דאגו להתאים את הטון, הקצב ועוצמת הדיבור למסר: מסר חשוב ייאמר לאט ובעוצמה. דאגו לגוון ולשנות את הקול במהלך המסר

ולכל אלה המפקפקים באם ניתן לשנות שפת גוף של אדם, שרגיל לה כבר שנים, אענה באמירה של הוגה הדעות האמריקאי - ראלף וולדו אמרסון, נואם ידוע ובעל כאריזמה גדולה בפני עצמו:

"כשתחזור ותעשה משהו עשרות פעמים, תגלה פתאום שקל לעשותו, לא מפני שהמשימה השתנתה, אלא מפני שתוך כדי העשייה החוזרת ונשנית משהו בך השתנה".


פרזנטציה עם עוצמה - מה הסוד?

על מנת לרכוש עוד כלים, קיראו את כל שלושת החלקים של המאמר:

  1. על עוצמת המומחיות
  2. על עוצמת הכריזמה
  3. על טיפול בהתנגדויות

סדנת פרזנטציה אפקטיבית

מעוניינים בסדנת פרזנטציה למנהלים ועובדים בארגון שלכם?
צרו איתנו קשר: 09-9585085, [email protected].