כיצד מנהלים את ההוצאות השוטפות בעסק?
התפרסם בעבר בגיליון 58 של עלון "זוּזוֹן"
מאת: ארי מנור, מנכ"ל ZOOZ
מאת: אורלי אדלר-נזרי, מנהלת תחום עצמאים ובעלי-עסקים ב-ZOOZ
אם אתה נאבק, בכל חודש מחדש, על מנת לשלם בזמן את ההוצאות השוטפות והקבועות (שכר-דירה, חשמל, טלפון, שכר-עובדים, חומר-גלם, וכו') - דרוש לך buffer פיננסי. במילים אחרות, עליך להתאמץ ולארגן סכום כסף בצד בחשבון העסקי, שיספיק לתשלום ההוצאות החודשיות באופן שוטף וזורם, ובלי שתצטרך "לחשוב על זה".
איזה סכום שמונח בצד בחשבון העסקי שלך יספיק? תלוי כמה מהר משלמים לך הלקוחות שלך. אם הם משלמים מיידית, רצוי שבחשבון העסקי יהיה בצד לכל הפחות סכום כסף השווה לפעמיים ההוצאות החודשיות הממוצעות שלך. אם הלקוחות משלמים בממוצע תוך חודש - רצוי שיהיה לך בצד, בחשבון הבנק, סכום כסף השקול לשלוש פעמים ההוצאות החודשיות הממוצעות שלך. אם הלקוחות משלמים לך בממוצע תוך חודשיים - רצוי שבחשבון הבנק העסקי שלך יהיה סכום כסף השווה לארבע פעמים ההוצאות החודשיות שלך, וכך הלאה.
בדרך זו, לא תצטרך להתרוצץ כדי לגבות במהירות חוב מלקוח כזה או אחר, על מנת להצליח לעמוד בתשלום לחברת החשמל או לשכר הדירה. בחשבון הבנק יהיה תמיד מספיק כסף כדי לשלם על ההוצאות השוטפות (וגם על הוצאות חד פעמיות), ולא תאלץ לחיות בלחץ ובדאגה מתמדת. את הגבייה מול הלקוחות תצטרך כמובן להמשיך לנהל, אבל גם אם לקוח כזה או אחר יאחרו בתשלומים שלהם, זה לא יעמיד אותך בבעיה קיומית.
ואיך משיגים סכום כסף כזה בצד? אפשר בעזרת מימון (הלוואה או אשראי), אבל רצוי ועדיף להתאמץ להרוויח יותר ולחסוך יותר לתקופה מסוימת, עד שיש סכום כזה בצד. אחרי שיהיה לך סכום כזה, העסק יוכל לעבור ממצב של "מהיד לפה" ולמצב של "שיוט אוטומטי" - ולהתנהל בנחת, ובלי לחץ ודאגות יומיומיות, ואתה תהנה מניהול העסק שלך הרבה יותר. בהצלחה!
ליווי וייעוץ עסקי
מעוניינים בייעוץ, אימון או הדרכה לעסק שלכם?
צרו איתנו קשר: 09-9585085, [email protected].
מידע משלים
- אימון אישי
- ייעוץ להשבחת העסק
- חמשת היסודות של ניהול תכליתי
- מאגר מאמרים
- עלון זוזון - לעצמאים ובעלי עסקים