If you can't read this, an online version is available here

מופק על ידי ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

      | גיליון מס. 45 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של זוזון.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי עצמאים ובעלי עסקים קטנים בישראל,
מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים, ואינו מכיל פרסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.


קריאה מהנה!
אורלי אדלר-ניזרי, מנהלת ZOOZon


טיפ שיווקי

איך להשיג תוצאות טובות יותר

קידום אתר האינטרנט ברשת


אתר אינטרנט הוא העסק שלכם בעולם הווירטואלי. חשוב שיהיה נכון, ממוקד ומשקף את תפיסתכם האישית ועסקית. אתר מיטבי יכול להעצים באופן משמעותי את תדמיתו של העסק ולהביא עימו עבודה רבה ללא תוספת הוצאות על שיווק (עוד על הקמת אתר ומשמעותו בעלוני זוזון מספר 23 ו- 28).

לכם בעלי האתרים ולאלו המתכננים להעלות אתר בזמן הקרוב, אתמקד היום במספר טיפים מרכזיים להגברת הקידום האורגני של האתר שלכם ברשת:

1. השתמשו בכמה שיותר טקסט ובכמה שפחות תמונות וסרטים (בהקשר זה, החשוב מכל הוא דף הבית).
2. שמרו על עיצוב דפים פשוט ככל האפשר. אל תעמיסו על עיני הגולש, על מנת שיהיה מסוגל להתרכז בטקסטים - העקר באתר הוא התוכן הטקסטואלי (יוצאים מכלל זה הינם אתרי מעצבים למיניהם).
3. חישבו על רעיונות מקוריים להשארת הגולש באתר כמה שיותר זמן - סרטונים, שאלונים, לינקים מעמוד אחד למשנהו (בתוך האתר שלכם!), ככל שהגולש נשאר זמן רב יותר באתר כך האתר הופך ליותר נחשב במנועי החיפוש.
4. קדמו צירופי מילות מפתח ולא רק מילות מפתח (ללא אותיות קישור) - לדוגמא: לא רק "מאפרת", אלא "מאפרת אירועים"/"מאפרת אופנה"... לא רק "עורך דין", אלא "עורך דין פלילי"/עורך דין צפוני".
5. הכניסו את מילות המפתח לעמוד הראשון (כמה שיותר, אך באופן הגיוני וסביר) וכן לכותרות ולפסקאות הראשונות בכל עמוד באתר.
6. הכניסו לאתר קבצי חיפוש פנימיים (מפת אתר, חיפוש באתר...) - הם מאפשרים לגוגל סריקה מהירה יותר של דפי האתר שלכם.
7. על מנת שהאתר יכיל כמה שיותר תוכן - מעבר לכתיבתכם האישית, הכניסו מאמרים של חברים, עמיתים, מאמרים חופשיים, וכל חומר רלוונטי אפשרי (כמובן שיש לבקש רשות ולהעניק קרדיט לאלו שנתנו לכם את החומרים).
8. השיגו כמה שיותר קישורים נכנסים (ועדיף מפורטלים גדולים) - מאתרים של חברים, עמיתים, אתרי מאמרים חופשיים, פורומים בהם אתם כותבים ואפילו מאתרי רישותים חברתיים, כל שעליכם לעשות הוא לחתום את הדומיין שלכם בתחתית הטקסט שהכנסתם וכל מי שיקליק עליו, יכנס ישירות לאתר שלכם.
9. הוסיפו כל העת תוכן לאתר, ורצוי שיהיה מקורי ומרתק לנכנסים, על מנת שתמיד יופתעו ויחכו לעוד.

10. חשוב מאוד - אל תנסו לקדם את האתר בדרכים פסולות (את החוקים לקידום אתר לניתן לקבל בגוגל ואצל בונה האתר שלכם). פעולות קידום פסולות עשויות לגרור עונשים לא נעימים, וכניסה לרשימה השחורה אשר לא תאפשר מימוש מילות החיפוש שלכם ויאלצו אתכם לקנות דומיין חדש ולאבד את נקודות הוותק שצברתם עד כה.

לסיכום: הקידום האורגני שלכם תלוי ב: 
o משקלו של האתר (כמות הטקסים והתכנים המצויים).
o הגדרה נכונה ומדויקת של מילות חיפוש.
o זמן השהייה של הגולשים באתר.
o מספר הכניסות לאתר.  

בהצלחה...  :-)
 


בדיקה אלמנטרית

בחן את עצמך ואת העסק שלך

אלמנט המתכת- ניהול פינננסי

לפי תפיסת הניהול התכליתי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח.
מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.



האם אתם עוקבים אחר מצבו הכלכלי של העסק בשנה האחרונה (בתקופת המיתון)?
(סמן את התשובה הנכונה)

כן       חלקית       לא 


המושג "מיתון" שגור בפי כולנו בחודשים האחרונים (ומי יודע עוד כמה חודשיים הוא יישאר שם...).
זו העת לבחון באופן ממוקד את פעילותו הכלכלית של העסק - למה?

כדי לדעת האם הוא מתפקד כראוי למרות המצב במשק? האם הוא נמצא במצב רגיש ויש לעקוב אחריו? האם העסק בקשיים אמיתיים ויש צורך לבצע צעדים מושכלים ומהירים להבראתו או לחילופין לסגירתו טרם המכה תהיה קשה?

על מנת שתוכלו אתם, לבדוק בעצמכם את המצב, (לפחות באופן ראשוני ומיידי) גייסתי לעזרת כתיבת מאמר זה את שחר מור מחברת Compass ייעוץ כלכלי, על מנת להדריך אתכם צעד אחר צעד בבדיקת העסק ומצבו.

ראשית נסביר כיצד פועל "מעגל המיתון" על המשק:

בשעת מיתון עולמי קשה יותר לגייס אשראי לפעולות עסקיות מה שמוביל לירידה בהשקעות. הירידה בהשקעות גוררת מצידה ירידה בשיעור התעסוקה (עלייה באבטלה) וירידה בפעילויות מסחר ויצור. כתוצאה מכך נפגעת גם ההכנסה של משקי הבית בשוק וגם ההוצאה הממוצעת של משקי הבית. תוצר לוואי של סחרור זה הוא צורך מוגבר באשראי דווקא בתקופה שכזו בה קשה לגייס אשראי. ומהי התוצאה? עסקים רבים נקלעים לקשיים בפעילותם העסקית.

אך האם כל עסק החש האטה, או מצוי בהפסד, מוגדר מיידית כעסק בקשיים? לא בהכרח! האם עסק מרוויח יכול להיות מוגדר כעסק בקשיים? יתכן!

מבלבל?... לא לדאוג , מיד תקבלו את כל הכלים לבחינה מדויקת של מצב העסק שלכם.

מבחינה כלכלית - עסק מוגדר כ'עסק בקשיים' כאשר קיימת בעיה בתזרים המזומנים בטווח הזמן הקצר (="בעיית נזילות"). הבה נלמד כיצד ניתן לאבחן את העסק שלנו ולראות האם צפויים לנו קשיים בטווח הזמן הקצר. להלן השלבים: 

1. מלאו את הנתונים הכלכלים של העסק בטבלה שלפניכם - את הנתונים יש למלא לפי החודשים או 
    הרבעונים האחרונים ולנסות לנבא על פי הנתונים את המגמות הצפויות לתקופה הקרובה, עד 6
    חודשים. (מומלץ להיעזר ברואה החשבון או מנהל החשבונות המטפל בכם):


 

2. הוציאו מתוך הטבלה את התוצאות שקבלתם בשורות רווח תפעולי ו-רווח לפני מס.

3. הזינו את התוצאות בטבלה שלפניכם, ובחנו לפיה את מצבו האמיתי של העסק, בכל תקופה ותקופה:



במידה והעסק צפוי להיות (או שהוא כבר נמצא) במצב "מתנדנד" או במצב "הפסדי" בטווח הזמן הקרוב, יש להיערך מיידית לקראת הבאות. הגרוע ביותר הוא לא להיערך מראש למצב שכזה.

במצב "מתנדנד" בדקו אלו הוצאות קבועות ו/או משתנות ניתן לקצץ ואלו פעולות יש באפשרותכם לשנות על מנת לאפשר תזרים טוב יותר (דוגמאות: מכירת רכבים והחלפה בליסינג, צמצום כוח אדם, שחרור חללים מיותרים והורדת תשלומי שכירות, פתיחת תנאים עם הבנק שלכם ו/או מעבר לבנקים המציעים תנאים טובים יותר, שיפור תנאי תשלום וקבלת הנחות מספקים ועוד...)

במידה ואין אפשרות לשינוי מהותי, יש להתייחס למצב זה כטרום "הפסדי".

במצב "הפסדי" יש לפנות באופן מיידי לקבלת ייעוץ ממומחים בתחום אשר יסייעו לכם בבחירת הצעדים הנכונים ביותר לצמצום הנזקים לעסק (ולכם כבעליו) עד כמה שניתן.

זיכרו: כולנו נוטים באופן טבעי לא להגדיר את העסק שלנו כ'עסק בקשיים' וננסה לשרוד מתוך הנחה מוטעית כי זהו מצב זמני בר חלוף והעתיד לבוא יביא עימו בשורות טובות יותר. כמו כן אנו בוחרים להסתיר מידע שכזה, שכן הוא עשוי ליצור חששות בקרב ספקים ולקוחות, העלולים לצמצם את עבודתם מולנו ואף להפסיקה. לעיתים אף נבחר להפעיל את העסק במצבו הגירעוני, נשקול הזרמה של מימון נוסף, נגדיל מסגרת אשראי, נפנה לשוק האפור, "להחליף שקים" וכד' - צעדים מפוקפקים האמורים 'לקנות זמן' אך לרוב מובילים למצב בו 'כסף טוב' הולך אחרי 'כסף רע'.

על כך אמר ארתור שופנהאואר:  "בעריכת חשבונות מרבים אנו לטעות לטובתנו הרבה יותר מאשר לרעתנו וזאת ללא כוונת-רמייה כלשהי".  אז בל נטמון את ראשנו האדמה - בואו נפקח עיניים ונראה איפה אנו באמת עומדים בתקופה לא פשוטה זו.

בהצלחה!
 


נתינה

כשנגמרו הרעיונות למתנה מקורית למישהו שאוהבים

צניחה חופשית

 

  • הערה: המתנה במדור זה הינה המלצה אישית שלנו
    (זו אינה פרסומת ואיננו מרוויחים ממנה מאום).
     

מופק ע"י ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "זוזון" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.