If you can't read this, an online version is available here

מגזין לזוז למנהלים

מופק על ידי ZOOZ ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

   | גיליון מספר 06 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון השישי של לזוז.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי בכירים במשק הישראלי,
מתפרסם אחת לחודשיים, ואינו מכיל פרסומות.

אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי, ונשמח לקבל תגובות והצעות.
אתם מוזמנים לקרוא גם את העלונים הקודמים, ולרשום אחרים - כאן.

 

קריאה מהנה!
ארי מנור, מנכ"ל ZOOZ


פרטים

ראיון עם מנהל בכיר

מיכאל אילוז, מנכ"ל, טבע-נאות

  • מס' עובדים בחברה : 200, ו-300 נוספים תחת קבלני משנה.
  • מס' עובדים תחת אחריותי : 10
  • אנחנו מספקים : מנעלי נוחות
  • אני בתפקיד : 6 שנים. לפני כן עבדתי 16 שנה בתשלובת שטראוס, וניהלתי במשך שנתיים את חברת תופיני-סער בתפן. יש לי תואר שני בניהול משאבי אנוש מאוניברסיטת לסטר, ולמדתי גם לימודי חוץ בטכניון (משאבי אנוש) ובאוניברסיטת חיפה (מנהל עסקים).
  • אוהב בתפקיד : לראות אנשים גדלים, מועצמים, קמים בבוקר שמחים, עם אנרגיות.
  • הכי קשה בתפקיד : כשאנשים מרגישים שהם לא יכולים, קשה לי כשהם אומרים לי "אי-אפשר לעשות את זה".
  • מטרות שאני רוצה להשיג : בטבע-נאות אנחנו רוצים להיות מותג ישראלי בינלאומי מוביל. 80% מהמכירות שלנו הן ליצוא, ואנחנו עומדים בכבוד באתגר של ייצור מהגליל ותחרות עם חברות הנעלה ענקיות מחו"ל. החזון האישי שלי הוא לעשות שאנשים ירגישו טוב. כשמישהו מרגיש טוב, הוא משרה הרגשה טובה לסובבים אותו. וכשאנשים סביבו מרגישים טוב גם הסביבה נהיית טובה יותר, ובהמשך העיר, המדינה, והעולם כולו.
  • החזון שלנו : אנו מציעים פתרונות הנעלה ייחודיים ללקוחותינו, כדי לתת להם הרגשה חופשית ונוחה, כל יום ובמשך כל היום. כשאדם הולך נוח ומרגיש נוח - זה עושה לו את היום. הגענו אל החזון בעזרת יועץ אסטרטגי מאירופה, שעובד איתנו מספר שנים. ישבנו יחד - 10 אנשים - חברי הנהלה ומעצבות, וגיבשנו חזון, ערכים, ואסטרטגיה. כעת יש לנו את התנ"ך הפנימי שלנו, ספר עם 350 עמודים. לאור האסטרטגיה, נאות לקחה את תחום האופנה והביאה אותה לתוך הנוחות. אנו מתמקדים בשלושה תחומים - נוחות, אופנה, ו-outdoors. טבע -נאות מביאה כעת לצרכן הישראלי את כל המגוון הרחב של הקולקציות שאנחנו מציעים מידי עונה בחו"ל, דרך רשת בת 12 סניפים שקנינו לפני שנתיים.
  • מוצר מקורי בתחום : פלקסי - מוצר שלנו - קו מנעלים המיוצר בעבודת יד מחומרים טבעיים, עם רפידת שעם נשלפת. מדובר במדרס אנטומי המתאים את עצמו לתשליל כף הרגל של הדורך עליו, ומאפשר נוחות וחלוקת עומס. לאורך זמן, זה מונע כאבים ובעיות אורטופידיות. לפני 7 שנים כשהצגנו את זה היינו ייחודיים וכמעט יחידים בשוק העולמי עם פתרון כזה. זה אפשר לנו את פריצת הדרך הגדולה בחו"ל.
  • מקורות לחדשנות : יש לנו צוות מעצבים, אנשי פיתוח וטכנולוגיה, המונה 12 אנשים in-house, ובנוסף יועצים מגרמנייה ומאיטליה. רעיונות חדשים נובעים מטרנדים אופנתיים בעולם (ממאגרי ידע בתשלום), ובנוסף מתערוכות, כנסים, בדיקת חלונות ראווה, מחקרי צרכנים, ובקשות של מפיצים וקניינים.
  • ספר מקצועי מומלץ: הארגון הלומד - של פטר סנג'י.
  • פרטים על הספר שצויין: הארגון הלומד
  • לתגובות: [email protected]
  • מעוניינים להתראיין?: צרו קשר

התמקדות

על פיתוח אסטרטגי הלכה למעשה

על יחסי ציבור ואסטרטגיה

מה הקשר בין יחסי ציבור לאסטרטגיה? כפי שפורט בגיליון הקודם של עלון לזוז, יחסי-ציבור מהווים חלק חשוב ואף מכריע בתחום התקשורת השיווקית, ובכך הם תומכים באסטרטגיה. בעזרת יחסי ציבור נכונים ניתן לחשוף את מוצרי ושרותי הארגון לעולם, לטפח קשרים עם המשקיעים, לשדר את ערכי הארגון ואת חזונו (גם פנימה, לדרגים השונים בארגון), ולטפל במשברים בצורה נבונה. יחד עם זאת, ניתן לחשוב על שילוב הדוק יותר, מתוחכם יותר וישיר יותר, בין האסטרטגיה לבין יחסי-הציבור.

 

להלן מספר דוגמאות לחיבור פורה בין יחסי ציבור לאסטרטגיה:

  • משרד הפרסום זרמון-גולדמן מאמין כנראה, ובצדק, ביחסי-ציבור יותר מבפרסום. זרמון-גולדמן העפילו לעשירייה הפותחת של משרדי-הפרסום בישראל, נישאים על נחשול יחסי-ציבור שהניבו הפרסומות הפרובוקטיביות שלהם. הצנזורה פוסלת? העתירה לבג"צ בדרך? נפלא - מה טוב מזה כדי לקדם את הלקוחות ואת המשרד עצמו בתודעה הקולקטיבית.
  • המהפך האחרון במפלגת העבודה, בו אופיר פינס וצעירים נוספים הגיעו לעמדות בכורה, יכול להתברר, ברבות הימים, כיותר מצעד מחאה של המשמרת הצעירה. יתכן מאוד שמדובר בצעד אסטרטגי מבריק. בארה"ב כבר למדו את הלקח מזמן - העם רוצה נשיא הוליוודי, שנראה טוב, ואם אפשר שינגן בסקסופון. בהתחלה זאת הייתה רק טקטיקה, כיום - פנים שעוברות מסך בהצטיינות הם כבר נכס אסטרטגי.
  • הקמפיין של בנק הפועלים בכיכובו של יאיר לפיד, חורג מגבולות השימוש הרגיל בידוענים. מעבר לערכים הנתפסים של יאיר לפיד (אמינות, חום, חברמניות), בנק הפועלים הרוויח איש-תקשורת ישראלי בכיר. לא רק שיאיר עובר מסך, ושהדיעה שלו כעיתונאי משפיעה - עצם העסקתו מושכת תגובות ואיזכורים מצד עיתונאים אחרים. בעידן הפוסט-ג'ורנליזם, בו הכתיבה היא אישית, גל התגובות וההתייחסויות לקולגה שמפרסם את הבנק צפוי מראש.

כיצד ניתן, אם כן, לתאם ולשלב טוב יותר בין אסטרטגיה ליחסי-ציבור? יש לבחון את ההתאמה לתקשורת בעת גיבוש פרקים שונים בתוכנית האסטרטגית. להלן מספר דרכים לעשות זאת:

  • לבחור בחזון "מאוד תקשורתי": זה טוב כמובן לתקשורת פנים ארגונית, אך מצויין גם להשגת כותרות. לכן, צריך לבדוק מראש שהחזון מובן וסוחף בעיני הלקוחות והתקשורת. חזון תקשורתי הוביל לדוגמא את רשת פיקאנטי (שהציעה מוצרי מזון במחירים נמוכים בשילוב חזון "רובין-הודי"), ואת חברת פורד (שחזונה בתחילת דרכה היה "מכונית לכל פועל").
  • לטפח מוצרים או שרותים "תקשורתיים": בבחירת תמהיל המוצרים והשרותים, יש לבדוק גם את הערך התקשורתי והחדשותי שלהם. כמעט כל מוצר ניתן להאיר באור מעניין, אך, לדוגמא, מוצרים הקשורים באופן ישיר (ויאגרה) או עקיף (אופנה) לסקס יזכו ליותר תשומת-לב. דוגמא נוספת: דווקא למסעדה לא כשרה יש פוטציאל תקשורתי גבוה יותר בישראל.
  • לרכוש בעלות על התקשורת: לדברי ג'ק וולש,אפילו General Electric הגדולה צברה תנופה, תשומת-לב תקשורתית ופרסום חינם כשקנתה את רשת השידור NBC. לא כל ארגון יכול וצריך אמנם לרכוש מדיה. אבל, כפי שראינו לעיל, ניתן לבצע רכישות "קטנות" - למשל - למנות דובר שהוא איש תקשורת מוכר.
  • לפתח גמישות לוגיסטית: נקודה זו חשובה במיוחד לארגונים קטנים. על-פי אל ריס, גם אם יש לך סיפור מעניין לתקשורת (חזון, מוצר, שרות, או דובר) - לא ברור מתי ההצלחה התקשורתית תגיע. לעיתים זה יכול לקחת מספר שנים. לכן, עליך לוודא שהארגון שלך יעיל ורזה בתקופה שלפני החשיפה התקשורתית, אך ערוך לגדול במהירות כשתגיע החשיפה והביקוש יגדל עשרות מונים. בין היתר יש לוודא שהתפעול, לרבות הייצור והאספקה, תוכנן מראש למעבר מהיר מנפחים קטנים ומלאי אפסי לנפחים והיקפים גדולים (לדוגמא - בעזרת קבלני משנה).
  • ולפעמים עדיף... לטוס מתחת לרדאר: אם אינכם ערוכים לוגיסטית לצמיחה פתאומית, או אינכם רוצים לעורר מתחרים ענקיים או פוטנציאליים מתרדמתם, עדיף להמנע מיחסי ציבור, ולפעול בשקט בשקט. בישראל, כתבה בעיתון מובילה לראיון בטלוויזיה במהירות הבזק, ואם אינכם ערוכים לגל התקשורתי, עדיף לא להתחיל אותו.

 


השכלה

ספר מנהלים שחובה לקרוא

צמיחה דו-ספרתית

צמיחה דו-סיפרתית / מייקל טריסי / הוצאת מטר

בואו נסתכל לרגע על חברה ציבורית גדולה מנקודת המבט של המשקיעים. כדי שהיא תזכה לאמונם (ולכספם), הציפייה ממנה היא ברורה, אך קשה מאוד להשגה: להציג בעקביות גידול דו-ספרתי ברווחים. בעקביות - כלומר במשך שנים רבות ברציפות. חלק. בלי הפתעות. גידול דו-ספרתי - כי עבור 5% תשואה שנתית לא כדאי להסתכן ולקנות מניות (יש אפיקים סולידיים יותר המבטיחים זאת).

 

הפרס לחברות המועטות שמצליחות בכך הוא עצום: שווי שוק גבוה, הערכה גורפת, הובלת שוק, ו... בונוסים שמנים, שנה אחר שנה. לא הייתם מתנגדים לכל אלה, נכון? אבל איך עומדים ברף כזה גבוה, גם בשנות מיתון, גם בשווקים רוויים, גם כשהלקוחות מפונקים יותר והמחירים דווקא יורדים?

 

צמיחה דו-ספרתית, סיפרו של מייקל טריסי, עוסק בדיוק בכך. טרייסי, שהינו יועץ אסטרטגי נחשב, ניתח חברות צומחות ועקביות. ממצאיו מעודדים, ומבשרים שניתן לנהל "תיק צמיחה" מוצלח, לאורך שנים, תוך שילוב מתוכנן ומותאם של חמישה מקורות אפשריים לצמיחה:
(1) שמירה על לקוחות קיימים - כיוון קל יחסית, ומומלץ דווקא כשנאמנות הלקוחות בשוק נמוכה
(2) השגת נתח שוק - כיוון קשה ומתיש, המושג בעזרת צמיחה אורגנית (בייחוד כשנאמנות הלקוחות
      נמוכה), או תוך מיזוגים ורכישות (בייחוד כשנאמנות הלקוחות גבוהה)
(3) התמקמות בפלחים צומחים - הכיוון הקל ביותר, שדורש ניבוי של צמיחה בפלח מסויים (עקב
     שינוי דמוגרפי, שינוי בהעדפת הצרכנים, או פריצת דרך טכנולוגית או אחרת בערך-ללקוח)
(4) חדירה לשוק סמוך - אם הוא דינמי וצפוי לצמוח, ובתנאי שתוכלו להוביל אותו (בעזרת יכולות
      ליבה), ולשמור על ההובלה בזכות הטכנולוגיה שלכם, הקשרים שלכם, והמודל העסקי שלכם.
(5) פלישה לשווקים חדשים - תוך רכישת חברות, גם אם קטנות, בשוק החדש (לגישור על פערי
      הידע), ובתנאי שנוקטים גישה של משקיעים (בחינה זהירה של מאות הזדמנויות השקעה)

 

תיק הצמיחה, על-פי טריסי, אינו חייב להכיל את כל חמשת המקורות לעיל, וחשוב להתאימו לשוק ולמציאות העסקית בה אתם נמצאים. לדוגמא - רוב החברות הצומחות המוזכרות בספר מצאו מספיק מקורות צמיחה בשוק שלהם ובשווקים סמוכים, ולכן לא פלשו לשווקים חדשים.

 

הספר מקדיש פרק לכל אחד מחמשת כיווני הצמיחה, לרבות דוגמאות, המלצות, כללי פעולה, ותובנות מפתיעות. חולשתו העיקרית של הספר היא בקוצר היריעה, ובהעדר ביסוס מחקרי לחלק מההמלצות (או לפחות - העדר תיעוד לקיומו). יחד עם זאת, הספר עצמו מכיל בשורה חשובה מאוד: צמיחה דו-ספרתית עקבית היא ברת-השגה: אם מציבים זאת כיעד, אם נמדדים על זה, ואם מנהלים את הצמיחה בשיטתיות. רוצו לקנות את הספר. המשקיעים יודו לכם.

 


התחדשות

שיטות וכלים לניהול תהליכי החדשנות

הוספת ממד

הוספת ממד הוא כלי החשיבה השישי והאחרון מבין כלי החשיבה ההמצאתית שהוצגו עד כה במדור זה. בעוד שהכלים הקודמים התמקדו במרכיבים של המוצר ושל סביבתו הקרובה, הפעם מתמקדים במשתנים של המוצר והסביבה, תוך ניסיון ליצור קשרים חדשים בין זוגות של משתנים.

שלבי הפעולה של הוספת ממד:
1. בשלב הראשון בוחרים מוצר או שרות קיים
2. בשלב השני רושמים משתנים של המוצר או השרות ושל סביבתם הקרובה
3. בשלב השלישי בוחנים קשר בין שניים מהמשתנים (כשלפחות אחד מהם הוא של המוצר/שרות)
4. בשלב הרביעי יוצרים קשר חדש (תלות) בין שני המשתנים
5. בשלב החמישי ממחישים את המוצר/השרות החדש, ומאתרים תועלות
6. בהמשך חוזרים על שלבים 3-5 לגבי זוגות אחרים של משתנים, ויוצרים חידושים נוספים

דוגמא 1:

  • מוצר קיים: שעון
  • משתני המוצר: צבע ומיקום המחוגים, עוצמת תאורה, סוג צלצול, צבע הרצועה, גרפיקה...
  • משתני הסביבה: שעה, תאריך, ארץ, יום/לילה, גיל המשתמש, צבע החולצה, טעם אישי...
  • שיפורים שכבר התרחשו:
    • Swatch (קולקצייה - שעונים עם מבחר גרפיקות לבחירה על פי הטעם האישי)
    • רצועות מתחלפות במגוון צבעים (קשר בין צבע הרצועה לצבע החולצה)
    • Dual Time (קשר בין ארץ למיקום המחוגים - לדוגמא: השעון מראה את "זמן ניו-יורק" בלחיצת כפתור)  
  • שיפורים שטרם התרחשו (למיטב ידיעתנו):
    • שעון שמתכוון אוטומטית לפי השעון המקומי (בהתאם למדינה בה נוחתים, ולשעון החורף או הקיץ. בטלפונים ניידים זה כבר קורה)
    • שעון ששר לך "יומולדת שמח!" (קשר בין תאריך לסוג הצלצול)
    • שעון עם תאורה נדלקת אוטומטית כשמחשיך (כך שתמיד רואים את השעה)
    • שעון דו-צדדי עם רצועה דו-צדדית (בשני עיצובים - לדוגמא: דיגיטלי ואנלוגי; או לשני ייעודים - לדוגמא: שעון רגיל וטיימר לבישולים).

דוגמא 2:

  • שרות קיים: מועדון כושר
  • משתני השרות: אורך וסוג המתקנים, הוראות השימוש, עלות המנוי, נוכחות מדריך...
  • משתני הסביבה: שעה, אורך התור, כמות המנויים במועדון כרגע, גובה המתעמל...
  • שיפורים שכבר התרחשו:
    • שעות מוזלות (מחיר נוח יותר בשעות שאינן שעות עומס)
    • מדריך אישי (תמורת תשלום לשעה)
    • הוראות שימוש על כל מכשיר (מותאמות לעבודה ללא מדריך)
  • שיפורים שטרם התרחשו (למיטב ידיעתנו):
    • התאמה אישית אוטומטית של המכשיר (כל מנוי יקבל כרטיס אישי עם פרטיו - גובה, משקל, עוצמת שרירים שונים - והכרטיס יוזן למכשיר על-מנת שיתאים אוטומטית למשתמש את אורך הספסל, עומס משקולות, הוראות האימון, וכו'. המכשיר יכול גם "לזכור" את האימונים הקודמים של המנוי, ולהמשיך משם)
    • תמריצים כספיים - הנחה במחיר המנוי או מנות חינם בקפיטרייה תמורת עמידה ביעדים (כמות ביקורים בחודש, הורדה במשקל, או פרמטרים אחרים)
    • הוראות שימוש מתחלפות (לבחירת תרגילים שונים באותו מכשיר)
    • מדריך קבוצתי בחינם (שלמשל ינחה תרגילי גמישות) כשהתור מתארך

  • לפירוט רחב יותר על כלי החשיבה הוספת ממד קיראו את המאמר "תתחדשו!"
  • כלי החשיבה הוספת ממד מתואר גם במאמר על ששה כלי חשיבה
  • עוד כלי חשיבה המצאתית לפיתוח מוצרים חדשים
  • סדנאות חדשנות שיטתית

המצאה

חידוש עולמי שהפתיע את השוק ואת המתחרים

סכין גילוח עם בטריה

אם ניהול חדשנות הוא אומנות, חברת ג'ילט היא רב-אומן. לא רק שעובדיה מגיעים לא מגולחים לעבודה, כדי לנסות סכיני-גילוח חדשים. ולא די בכך שג'ילט פיתחה שורה ארוכה של חידושים פורצי דרך (סכין כפול, משולש, עם בטרייה...). ג'ילט אף מציגה את חידושיה בצורה מבוקרת וחכמה, ושולטת בקצב החדשנות בענף שלה. כל חמש שנים בערך היא משיקה בעולם המערבי דור חדש ומהפכני של סכיני גילוח, ובמקביל מתחילה לשווק את הדור הקודם במדינות העולם השלישי. בדרך זו, גם קווי הייצור "הישנים" זוכים למספר שנות חיים נוספות. בין דור למשנהו מציגה ג'ילט שיפורים קטנים יותר פעם בשנה. והתוצאה? 70% מנתח השוק העולמי, בשוק ענק של מוצרי צריכה מתכלים, שהיה אמור, לפחות, להיות מאוד תחרותי. ואם אתם חושבים שזה מיקרי - כדאי שתחשבו פעמיים. תשלובת ג'ילט עומדת גם מאחורי Oral-B, המציגה נוכחות לא פחות דורסנית בשוק מברשות השיניים.

 

וסכין הגילוח עם הבטרייה? ניסינו. בהחלט מומלץ. מדובר בסכין בגודל רגיל, אך עם בטרייה בתוך הידית. בעת לחיצה על מתג ירוק בידית, הסכין כולו מתחיל לרטוט ברטט זעיר ומהיר. התחושה המתקבלת היא של סכין גילוח רגיל, אך עם תנועה ורטט של מכונת גילוח חשמלית. הגילוח המתקבל אינו בהכרח חלק יותר, אך התנועה על פני העור חלקה ומהירה יותר, בדומה לתנועה של רחפת. קשה מאוד לחתוך את העור בסכין זו, שכן היא אינה נתקעת על גבשושיות, אלא מרחפת מעליהן.

 

בדומה לדורות הקודמים, גם הדור החדש מאפשר לג'ילט להעלות את מחיר הסכין. אך בשונה מהם, הפעם השכילה ג'ילט לשלב מוצר נוסף עם הסכין: בטריית Duracel רגילה, וכפי שבוודאי ניחשתם, מדובר במותג נוסף השייך לתשלובת ג'ילט. הטעות היחידה שג'ילט כנראה עשתה היא, שלפחות על-פי הפרסומים, הבטרייה בסכין מספיקה לחצי שנה. למה לפתח מוצר כה יעיל, במקום למכור בטריות נוספות? אל דאגה - ניתן לסמוך על ג'ילט שבקרוב תתווסף לסכין גם מנורה, שתגביר את צריכת הבטרייה. או, שמא ישולב בה קצף הגילוח של ג'ילט? או... אולי... משחת-שיניים???

 


עתידנות

רעיונות לחידושים שטרם קרו

רעיונות לחידושים בשטיח

החידושים להלן פותחו בעזרת כלי חשיבה שונים, וטרם קיימים (למיטב ידיעתנו):

1. שטיח מתקפל מעצמו בעת בצורך (בשילוב קפיצים מתאימים)

2. שטיח שניתן לכתוב עליו (סירוק השערות לכיוון אחד יוצר קווים בצבע מנוגד לזה של השטיח)

3. שטיח עם מזרון מתנפח בתחתיתו (שהופכים, מנפחים, והופכים למיטה בעת הצורך)

4. שטיח דו-צדדי, עם גרפיקות שונות לחלוטין משני צידיו

5. שטיח אלסטי, שניתן להתאימו לתוואי החדר

6. שטיח עם צמדנים בתחתיתו, שאינו מחליק (בדומה לשטיח גומי המונע החלקה באמבטיה)

7. שטיח מתחמם (בדומה לסדין חשמלי)

8. שטיח בעיצוב המשתנה עם הזמן (עם שכבות של צבעים הנחשפות כשהוא נשחק)

9. שטיח דו-צדדי עם צד לחורף (שערות ארוכות ומחממות) וצד לקיץ (חלק ו"צונן")

10. שטיח המתחלק לחלקים, כך שניתן לכבס כל חלק בנפרד במכונת כביסה

 


תזוזה

מה חדש אצלנו ב-ZOOZ

צמצום סיכונים ומודיעין עיסקי

אחת לכמה זמן מתפרסמים נתונים אודות סיכונים עסקיים בישראל הכוללים מידע כגון מדד הסיכון בענפים שונים, ובהם גם מספר העסקים הצפויים להיקלע לקשיים חמורים ואף להיסגר. בכל עסק קיים, באופן טבעי, סיכון מסוים, אך הערכה וניהול שקול של הסיכונים שחברה חושפת את עצמה אליהם משפר באופן משמעותי את סיכוייה למנוע מצבי סיכון או להיחלץ מהם כאשר יתרחשו.

 

סדנא חדשה שמציעה כעת ZOOZ, מספקת למנכ"לים, מנהלים כספים, מנהלי שיווק ומכירות ואף לאנשי שטח כלים לקביעת רף החשיפה לסיכונים שהחברה צריכה לאפשר, טכניקות שונות לצמצום הסיכונים, סימני אזהרה בקרב לקוחות או ספקים ודרכי פעולה בשלבים השוים של מימוש הסיכון ועוד. בנוסף, נלמדים במהלך הסדנא עקרונות וכלים לאיסוף מודיעין עסקי לצרכי צמצום סיכונים. במהלך הסדנא ו/או במסגרת ייעוץ הנלווה אליה מיושמים הכלים למציאות הארגונית של החברה, והעקרונות הנלמדים מתורגמים לכלים המותאמים למאפייני הענף, גודל הארגון, מצב השוק וכדומה.

 


התייעלות

טיפ לניהול אפקטיבי

הפוך על הפוך

עברית שפה קשה. בייחוד אם אתם מזינים ב-outlook שם של לקוח חדש, למשל "שלום כהן", ומקבלים במפתיע "akuo fvi". אם עברית ולועזית מתבלבלות לכם כמה פעמים ביום, ונמאס לכם כבר לקלל את ביל גייטס, הגיע הזמן להתקין את תוכנת "הפוך על הפוך". מדובר בתוכנת חינם, שלאחר התקנתה החיים הופכים לקצת יותר קלים ונסבלים. בפעם הבאה שהעברית שהקלדתם "יצאה" בלועזית, לא תאלצו למחוק ולהקליד מחדש! סמנו את האותיות הלועזיות, הקישו על המקש F10 במקלדת שלכם, וראו זה פלא: "שלום כהן", או כל ביטוי אחר שהקלדתם, מחייך אליכם שוב בעברית תיקנית ומרגיעה.

 

הפוך על הפוך יודעת לטפל גם בעברית הפוכה, כך שבהקשת F6 הביטוי המוזר "ןהכ םולש" יחזור להיות "שלום כהן" המוכר והחביב. תכונה זו שימושית במיוחד כשמנסים להעתיק טקסטים מתוך אתרים ישראליים מסויימים. ואם, במקרה, המקשים שהזכרנו משמשים אותך ליישומים אחרים, תוכל להקצות מקשים אחרים לתיקון הלועזית והעברית ההפוכה.

 

ואם כבר הזכרנו את ביל גייטס, כמובן שבעת כתיבת שורות אלה התוכנה קפאה לפתע, שלושה מדורים נעלמו כלא היו, ושום קללות בלועזית או בעברית הפוכה לא עזרו. למרבה הצער, לזה עוד לא המציאו מקש מתאים.

 


חשיפה

פרסומת יצירתית והלוגיקה שמאחוריה

איחוד

 

כ-10% מהפרסומות שזוכות בפרסים בתחרויות קריאטיביות ברחבי העולם, עושות זאת בעזרת לוגיקת האיחוד. מדובר בחיבור מפתיע, או למעשה איחוי, בין משהו שמסמל את התועלת של המוצר, לבין משהו המסמל את המוצר עצמו.

 

במודעה המוצגת כאן, ברור במבט ראשון שמשהו מוזר קורה כאן. במבט שני - ברור שמדובר במשחת שיניים בטעם תות.

 

בדרך זו, בעזרת איחוד יוצרים גירוי ויזואלי שגורם לצופה לעצור, ולנסות לפענח את "החידה". בכך המודעה זוכה ל"רייטינג" גבוה יותר. בהמשך, עם פתרון החידה, נותר מסר לא-מילולי ישיר וחזק במוח הצופה, מסר שלא שוכחים אותו.

 

מה שחשוב להקפיד עליו כשיוצרים מודעה בעזרת איחוד, זה ליצור איחוי אמיתי ולקבל יצור כלאיים מפתיע, ולא להניח, למשל, תות על משחת שיניים, או אריה על מכסה של פיג'ו.



מופק ע"י ZOOZ ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "לזוז" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.