If you can't read this, an online version is available here

ZOOZon

מופק על ידי ZOOZ  ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

  | גיליון מס. 02 |

 
שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון השני של מאזניים.
העלון נשלח לאלפי משרדי עורכי דין בישראל,
כשרות חינם מידי חודש, ואינו מכיל פרסומות.

בעלון תמצאו פינות מתחלפות קצרות במגוון נושאים, לרבות:
ראיון עם דמות מעניינת מעולם המשפט, כללים לניהול ושיווק יעיל, מגמות עסקיות חדשות,
דיווח על פעילות פרו-בונו, עדכוני חקיקה בתחום האתיקה, ועוד.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
עו"ד עדי גולן, מנהלת תחום עורכי דין, ZOOZ.

 

אחד על אחד

ראיון אישי עם דמות מעולם המשפט

עו"ד יהודה רווה, שותף בכיר, משרד עורכי דין יהודה רווה ושות'

  • מספר עובדים: 90 סה"כ, מתוכם 60 עורכי דין ו- 16 שותפים.
  • מתמחים ב: משפט מסחרי על כל גווניו.
  • היסטוריה: המשרד נוסד בשנות ה- 40 ע"י חותני, מר גדעון האוזנר. בשנת 1974 ייסדנו את השותפות שפעלה תחילה רק בירושלים. כ- 10 שנים לאחר מכן פתחנו את הסניף בתל אביב. בהמשך, פתחנו סניף בחיפה, בשיתוף עם ראש העיר יונה יהב, ולפני כ- 5 שנים פתחנו את סניף באר שבע.
  • הכי אוהב בתפקיד: את המשא ומתן בעסקאות לצורך הסגירה הפיננסית שלהן. שלב זה מתרחש אחרי שמישהו זוכה במכרז לביצוע פרויקט כלשהו (למשל: פרויקט הרכבת הקלה, פרויקטים למתקני התפלה וכיוצ"ב), אז מתחיל המשא ומתן עם הגורמים הממנים (בנקים וכו').
  • הכי קשה בתפקיד: שום דבר. ברגע שאתה נהנה ממה שאתה עושה, שום דבר לא קשה. אני מקבל גם את החלקים היותר קשים כי אני מבין שזה חלק מהעשייה.
  • מטרות שאני רוצה להשיג בתפקיד ובחיים: סיפוק וחדשנות - לעשות דברים חדשניים שאחרים טרם עשו לפני ולהמשיך להנות ממה שאני עושה, הן בעבודה והן בחיים.
  • החזון שלנו: להיות הכי טובים בתחומי התמחותנו. כדי ליישם את החזון, אנחנו משתדלים לבחור מתמחים טובים, לגדל אותם, ולהעסיק אותם אצלנו. באופן כללי, אנחנו מקפידים כל הזמן על טיפוח המצוינות במשרד.
  • סיפור על תיק שונה ומעניין שהיה לכם: אחת העסקאות המעניינות שהיו לנו היא כביש חוצה ישראל (כביש 6). מדובר בפרויקט של מיליארד וחצי דולר (במונחים של אז כ- 7 מיליארד ש"ח). מעצם טיבה, כרוכה עסקה זו בעניינים משפטיים רבים, כמו למשל: הסכמי מימון, הסכמים לביצוע עבודות, הסכמים מול הממשלה וכן טיפול בתביעות השוטפות של הכביש. משרדנו מלווה את פרויקט כביש 6 עוד משלב המכרז, בו זכתה חברת "דרך ארץ", ועד היום הזה, כולל ההיבטים המשפטיים הכרוכים בקטע החדש שנסלל בימים אלה.
  • טיפ לעורכי דין:  שאפו למצויינות במה שאתם עוסקים - זה הערך אותו אני מנסה להנחיל לעורכי הדין שלנו.
  • ספר מומלץ:  האם שימפנזים חושבים על פרישה / יעקב בורק - אחד הנושאים שהספר מעלה הוא הקשר בין עושר לאושר. מדובר בנושא שצריך לעניין את כולנו, הן את קובעי המדיניות והן את אלו שחיים לפי המדיניות שנקבעה. העולם הוא שטוח / תומס פרידמן - ספר חשוב המתאר את מצב העולם וההתנהלות העולמית בכפר הגלובלי.

 

  • לתגובות: [email protected]
  • מעוניינים להתראיין? : צרו קשר
  • למידע על סדנת ניהול החדשנות בארגון: כאן (עמוד 8 בחוברת PDF)

בדיקה אלמנטרית

בחן את עצמך ואת המשרד שלך

אלמנט המים - ניהול המשאב האנושי

לפי תפיסת הניהול ההוליסטי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח.
מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.


האם יש לך הזדמנות לעשות במסגרת העבודה את הדברים האהובים עליך ו/או את הדברים בהם אתה הכי טוב?
(סמן את התשובה הנכונה)

כן       חלקית       לא 


האם אני מאושר בעבודה?
האם העובדים שלי מאושרים?
האם יש בכלל מקום לשאלות הללו, שהרי עבודה היא עבודה... ומה לאושר לזה?

האדם הוא העסק. האדם הוא הכוח המניע את העסק להצלחה או לכישלון. היכולות האישיות, תכונות האופי והידע שבידי העובדים הם המנוף לצמיחתו של העסק. פיתוח ערכי נבון ומכוון של המשאב האנושי בעסק, שילוב מיומנויות אישיות, אהבות ותחביבים - יובילו לניצול מקסימאלי של יכולות האדם באשר הוא, לקידום העסק, ולניווטו הישיר לעבר החזון המבוקש.

את הנאמר לעיל חדד עוד יותר פיטר דרוקר באומרו: "יש צורך בהרבה יותר אנרגיה ומאמץ כדי להשתפר מחוסר כל יכולת עד לבינוניות, מאשר כדי להשתפר מביצועים ממדרגה ראשונה למצוינות". הסיבה לכך היא שכולנו יכולים לתפקד באופן אופטימאלי רק כשאנחנו מגיעים מעמדה של עוצמה ויכולת אישית, המבוססות על השמחה שבעשייה.

איך עושים זאת? בקלות:
עורך דין בכיר, בעל משרד בינוני, מוביל בתחומו, העוסק בתחום כ- 15 שנה. ומנהל 7 שכירים (מתוכם 3 עורכי דין, 2 מתמחים ושתי מזכירות) סיפר לנו באחד המפגשים שערכנו כי הוא מוצא שהעובדים נאמנים, מגיעים בזמן, נשארים שעות על פי צורך, משתכרים יפה, מנהלים חיי חברות, אבל... אינם מאושרים. ולדבריו לאחר שהבין זאת, הביט אף הוא במראה ומצא, שבעצם גם הוא אינו מאושר, למרות הישגיו המקצועיים המרשימים.

על מנת לנסות ולשפר את המצב שתיאר, ערכנו יחדיו "מרתון משאבי אנוש", שכלל שיחות אישיות עם העובדים, שאלונים ובדיקת הגדרות תפקיד. אך הפעם, בנוסף לתשאול המקובל, כל עובד התבקש למלא עמוד שכותרתו "אני – מה אני אוהב, במה אני טוב, ומה עושה אותי מאושר". בחייו האישיים והמקצועיים.

את תוצאות השאלונים ערכנו בטבלה בת 5 עמודות:

  1. שם העובד/המנהל.

  2. התפקידים שהוא מבצע במסגרת עבודתו.

  3. תפקידים שהוא אוהב לבצע.

  4. תפקידים שאינו אוהב לבצע.

  5. תחומים החביבים עליו במיוחד (גם אם אינם באים לידי ביטוי בעבודה השוטפת).

מהר מאוד התגלתה תמונה נפלאה של שלל תפקידים שאחדים נאלצים לעשות וממש לא אוהבים או לחילופין לא טובים בהם, לעומת כאלו שהיו שמחים לעסוק דווקא בהם, ולהיפך.

מכאן נבנו מחדש תפקידי מעטפת, שאינם קשורים ישירות להגדרת התפקיד הפורמאלית. לדוגמא: המזכירה אשר היתה בעלת יכולת ניסוח מרשימה במיוחד - קבלה תחת אחריותה את תפקיד תחזוק אתר האינטרנט והורידה מטלה זו ממנהל המשרד, אשר התחום היה לו למעמסה חודשים רבים.  אחד המתמחים שהיה מסודר באופן חריג ואהב לעסוק בתיוק ותיעוד, לקח מן המזכירה את תפקיד ניהול הארכיון והתחיל להקדיש לכך יום בשבוע - מעולם הארכיון לא היה מסודר כל כך והמזכירה שירותית וקורנת . אחת מעורכות הדין שתחביבה היה לעצב מצגות במחשב לקחה לידיה את הכנת ישיבות הצוות שכללו מעתה מצגות מובנות ונאות הכוללות גרפים, נתונים, חומרי הדרכה. גם תחום זה פינה למנהל זמן רב וכן הלאה והלאה.

שחרורו של המנהל מתפקידים רבים שהעיקו עליו, הותירו בידיו הרבה זמן לעסוק במיומנות הגבוהה ביותר שלו (ואשר ממנה נהנה הכי הרבה) - פיתוח קשרי חוץ ומציאת מסלולים לשיתופי פעולה, עם גופים רלוונטיים לקידום המשרד.

בשלב זה, העובדים חשו מסופקים יותר, המשרד צמח והתפתח, ועורך הדין העומד בראשו היה רגוע, גאה ו... מאושר.


כתבה: אורלי אדלר-ניזרי, מנהלת ZOOZon.



בנוגע ל... לב

מדור פרו-בונו בשיתוף לשכת עורכי הדין

ניצלו מפינוי

במסגרת פעילות תכנית "שכר מצווה" של לשכת עורכי הדין במחוז הצפון, נמנע פינוייה של משפחה בת 4 נפשות מדירתם שבנצרת. הפונה, אם המשפחה, נכה בשעור של 100%, המתקיימת מקצבה פנתה לתוכנית לצורך קבלת סיוע משפטי בשל חוב משכנתא לבנק, לאחר שזה שלח אליה מכתב התראה לפיו עליה לשלם את החוב, ולא יפונו היא ומשפחתה מדירתם בתוך 30 יום .

הפונה נמצאה זכאית לייצוג והתיק הועבר לטיפול עו"ד רוזינר-דהן, מתנדבת בתכנית. בעקבות טיפולה המסור של עוה"ד מול הבנק ופנייה לועדת חריגים בבקשה למנוע את פינוי המשפחה, אשר אם נכה בראשה ואין בידיה אופציה למימון מדור חלופי, נמנע הפינוי והושג הסדר עם הבנק לפריסת החובות. חשוב לציין כי מעבר לטיפול המשפטי המסור והמוצלח, העניקה עו"ד רוזינר-דהן תמיכה רגשית לפונה שחששה מאד ליידע את משפחתה בדבר חובותיהם לבנק והאיום בדבר הפינוי.

במכתב תודה ששלחה הפונה לצוות התוכנית נכתב: "הודות לנחישותה ולעבודתה המאומצת, הן מול עוה"ד של הבנק למשכנתאות והן מול ההוצל"פ, ולמרות התנגדותו הנחרצת של עוה"ד המייצג את הצד השני, הצליחה עו"ד רוזינר-דהן לבטל את גזר הדין הנורא, דהיינו להיזרק לרחוב וללא דירה חלופית... אנו מחזקים את ידיכם במפעל חיים זה".
 


כשהייתי עו"ד

מחשבות ותהיות על המקצוע

כשהייתי עורכת דין, לא הספקתי להתנדב, כי כולם נידבו אותי. מהשניה ששמעו שהוצאתי רישיון, התחילו הטלפונים מבני המשפחה והמכרים שביקשו את עצתי כמעט בכל נושא אפשרי...
ישר התחלתי לחשוב על חיפוש קריירה אחרת...   (-;

 

  • מידע על מעגלי-עסקים: כאן

מופק ע"י ZOOZ ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "מאזניים" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.