If you can't read this, an online version is available here

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

| גיליון מס. 84 |


שלום!

אנו שמחים לשלוח לכם גיליון חדש של תְּזָזִית.

עלון תְּזָזִית נשלח מידי חודש כשרות חינם לכששת אלפים מנהלי משאבי אנוש והדרכה.
העלון מכיל מדורים מתחלפים עם המלצות, טיפים וראיונות, ואינו מכיל פירסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.

אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
צוות ZOOZ


הפעלה קבוצתית

שיטה להפעיל אחרים

קָח-תֶּן

  • מטרת התרגיל: להמחיש את היתרונות של שיתוף עם אחרים, ושל עבודת צוות.
  • זמן נדרש: יש להקצות לתרגיל 30-20 דקות.
  • הוראות לתרגיל:
    • הכנות: יש לתלות בריסטולים על הקיר, אחד לכל משתתף
    • שלב ראשון: כל משתתף מקבל טוּש כהה, ומתבקש לרשום תקציר קורות חיים על הבריסטול שלו שם, מספר טלפון נייד, השכלה, מקומות עבודה ותפקידים בעבר, תחומי עניין ותחביבים, שפות, כשרון ייחודי
    • שלב שני: כל משתתף מתבקש לעיין בקורות החיים של המשתתפים האחרים, ולבחור משהו בו אחד מהמשתתפים האחרים יכול לסייע לו  (למשל - תרגום מצרפתית, קריאת דו"ח כספי, הפנייה לארגון אחר, וכו')
    • שלב שלישי: כל משתתף שולח בקשת עזרה ב-SMS למשתתף אותו בחר כדי שיסייע לו בתחום הנבחר. ב-SMS הוא מפרט את טיב העזרה הנדרשת
    • שלב רביעי: משתתף שמקבל בקשת עזרה מתאם מועד עם המבקש, בו הוא יישב איתו ויעזור לו.
    • סיכום: דיון קבוצתי, באחד או יותר מהנושאים הבאים:
      1. האם אנחנו מכירים את חברי הצוות שלנו? מה לא ידענו?מה גילינו שהיה מפתיע?
      2. האם ועד כמה אנחנו מסתייעים באחרים?  למה זה חשוב? מה מונע זאת מאיתנו?
      3. האם עדיף להיות זאב בודד, או חלק מקבוצה? מה היתרונות של צוות?
      4. עד כמה אנחנו פלוראליסטיים? מכירים בערכם של אחרים? מבינים את הייחוד שלהם?
      5. במי עוד אפשר להסתייע? איזה עוד קשרים אפשר למנף?
      6. האם אפשר להסתייע אפילו במתחרים? (מאמר בנושא זה מופיע כאן)

Facebook Twitter More...    ו

מסדרונות החוק

הערות והארות על דיני עבודה

פסיקה: החזרתה לעבודה של עובדת חולת סרטן


בית הדין לעבודה הורה על החזרתה לעבודה של עובדת חולת סרטן עד לבירור תביעתה כנגד המעסיק, מכוח חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ("החוק"). זאת לאחר שהעובדת הביאה ראיות מהימנות לכאורה לכך שהסיבה העיקרית להעברתה מתפקיד לתפקיד ולאחר מכן לפיטוריה היא מחלת הסרטן בה לקתה וההיעדרויות הקשורות בה. בית הדין פסק, כי הוכחו לכאורה מניעים אחרים לסיום העסקת העובדת שהיו בחלקם גם פועל יוצא של דעות קדומות וחוסר מודעות.

במסגרת ההחלטה ניתנה פרשנות רחבה למונח "אדם עם מוגבלות" שבחוק.  

עוד נפסק בנוגע להעסקת עובדים החולים במחלה קשה, כדוגמת סרטן :

  • במסגרת השיקולים שעל מעסיק לקחת בחשבון בעת קבלת החלטות הנוגעות להעסקתו של עובד יש לתת את הדעת למאפיינים הייחודיים הקשורים להשתלבותם בעבודה של עובדים החולים במחלה קשה, שסובלים מהתמודדות נפשית קשה עם איום הישנות המחלה ובה בעת גם עם הסטיגמות החברתיות שדבקו בה ובמי שלקה בה .
  • מעסיק רשאי לשקול במסגרת שיקוליו את היעדרויותיו של העובד שלקה במחלה קשה ואת השפעת ההיעדרויות על התנהלות עסקו. אולם עליו לבחון זאת בצורה מושכלת מתוך מודעות לקיומן של סטיגמות המיוחסות למחלה, לאחר ששמע את עמדתו של העובד, ותוך ביצוע ההתאמות הנדרשות להיעדרות צפויה או נדרשת עקב המחלה.
  • עובד שמגלה כי הוא חולה במחלה קשה נדרש למסור מידע רלבנטי למעסיק, על מנת שהאחרון יוכל לכלכל צעדיו באופן מושכל .

[הליך במסגרת ס"ע (ת"א) 15697-02-11 מיכל דוד נ' ג'י. סי. הלת'קר בע"מ ואח' (טרם פורסם)]


 

Facebook Twitter More...    

  • המדור נכתב על-ידי מירה-בל גזית, עורכת-דין ומגשרת, דיני עבודה ופנסיות - www.gazit-law.com
  • לתגובות או לשאלות - לחצו כאן

כן לציטוט

משפט שניתן להשתמש בו

 

"דבר אחד עושה את החלום לבלתי אפשרי: הפחד מכישלון".
פאולו קאולו, מתוך האלכימאי.

מזון למחשבה

מקום טוב לאוכל ולפגישות עסקיות

רדיו רוסקו

כתובת: רח' אלנבי 97, תל אביב. טלפון: 03-5600334 | למידע נוסף
עיצוב:
אוכל:
שרות:
= מעולה = סביר = גרוע
מה? מסעדה איטלקית איכותית בבניין יפיפה, מקום מפלט נעים בעיצוב רטרו צבעוני ומשמח.
למה? חצר שקטה ומזמינה באמצע העיר, עם עסקית גם בשישי, ואפשרות לאירועים פרטיים ועסקיים.
ארוחות עסקיות: מוגשות בימים א'-ו' בין 12:00 ל- 17:00 וכוללות עיקרית, ראשונה ולחם במחיר העיקרית.
ראשונות מומלצות:
מבחר קרוסטיני, קרפצ'יו סינטה, סלט אנדיב
.
עיקריות מומלצות:
פטוצ'יני גורגונזולה, רביולי תרד וריקוטה, מדליוני פילה בקר.
מחיר העסקית:
נע בין 49-69 ש"ח לסועד, לפי מחיר העיקרית.

Facebook Twitter More...    

If you can't read this, an online version is available here

  • למען הסר ספק: ההמלצה במדור זה היא המלצה אישית שלנו, ואיננו מתוגמלים עליה.

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "תזזית" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.