If you can't read this, an online version is available here

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

| גיליון מס. 67 |


שלום!

אנו שמחים לשלוח לכם גיליון חדש של תְּזָזִית.

עלון תְּזָזִית נשלח מידי חודש כשרות חינם לכששת אלפים מנהלי משאבי אנוש והדרכה.
העלון מכיל מדורים מתחלפים עם המלצות, טיפים וראיונות, ואינו מכיל פירסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.

אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
צוות ZOOZ


פרופיל

קרא על מנהלים בתחום בחברות אחרות

סימה יוסף, דירקטור HR, חברת BMC

  • מס' עובדים בחברה: כ-400 עובדים בישראל, 6,000 בעולם.
  • מס' עובדים במחלקת כוח אדם: 8 עובדים בארץ (רובם בתפקידים גלובליים), 100 עובדים בעולם.
  • מתמקדים ב: פיתוח תוכנות לתשתיות של IT בארגונים גדולים במטרה לאפשר לארגונים להריץ את הביזנס בצורה מהירה ויעילה יותר ובזמינות מקסימלית.
  • אני בתפקיד: 3 שנים בתפקיד הנוכחי, 16 שנים בחברה.
  • איך הגעתי לתפקיד: אני בעלת תואר ראשון במנהל עסקים (אונ' דרבי). בתחילת הדרך עבדתי במחלקת השרות של חברת DIGITAL (היום -HP), לאחר מכן עברתי לחברת "New Dimension" (המימד החדיש) אשר בשנת 1999 נרכשה ע"י BMC. עם הרכישה קבלתי תפקיד של מנהלת שכר ותגמולים של BMC ישראל. לאחר כשנתיים קבלתי לאחריותי את ניהול משאבי האנוש של סניף החברה בישראל. לפני 9 שנים כאשר פתחנו סניף פיתוח בהודו קבלתי לידי בנוסף גם את ניהול מערך משאבי האנוש בהודו ועזרתי בהקמת הסניף בעיקר מהפן של משאבי האנוש (גייסתי את הצוות שם ובנינו את תשתית משאבי האנוש בסניף, כולל קביעת שכר, נהלי עבודה וכיוצ"ב). במהלך כל התקופה הזו הייתי מעורבת במגוון רחב של פרוייקטים גלובליים-רוחביים, לדוגמא, פרויקט ERP והטמעת גרסאות מתקדמות של אורקל בתחום של HR, רכישות של חברות אחרות ע"י BMC בארץ ובארה"ב, ועוד. כעבור זמן, קבלתי הצעה לרילוקשיין למטה החברה ביוסטון-טקסס, שם שהיתי 3 וחצי שנים, כאשר קבלתי אחריות על תחום משאבי האנוש ב-3 אזורים גאוגרפיים: ישראל, הודו ואסיה פסיפיק. בשלב מסוים, הנהלת ה-HR החליטה שהתפקיד אותו ביצעתי הוא תפקיד מטה אך רצוי שאהיה קרובה יותר לאזורים הגאוגרפיים שעליהם אני אחראית, לכן עשיתי רילוקשיין חזרה לישראל והמשכתי באותו התפקיד בארץ עד היום. בנוסף, לאחריות תחום ה-HR בהודו, ישראל ואסיה פסיפיק, לפני שנה קיבלתי תפקיד נוסף - להיות אחראית על מערך ה-HELP DESK של HR- זו מחלקה שמהווה מוקד לפניות של עובדים ומנהלים בארגון באמצעות הטלפון או אתר האינטרנט בנושאים הקשורים למשאבי אנוש
    (המחלקה נקראת "Ask HR"). המחלקה מונה כעת 5 עובדים בשני אתרים: בסניף שלנו בתל חי ובהודו, בשלב זה השרות שאנו מספקים הוא שרות גלובלי לכל הסניפים בעולם בשאלות ועניינים מסוימים, ובשאלות של נהלים, נהלי עבודה ועוד אנחנו נותנים שרות לארה"ב, ישראל והודו.
  • אוהבת בתפקיד: את הדינאמיות, את הגיוון הרב, שמביא להרבה עניין ואתגרים. אני אדם שאוהב שינויים ואתגרים וב-BMC בינתיים אין ספק שזכיתי להרבה אתגרים מגוונים שלמדתי מהם המון.
  • הכי קשה לך בתפקיד: המבנה שאנו עובדים בחברה הוא מבנה מטריציוני, מדובר בעבודה נון-סטופ המחייבת תקשורת עם מספר רב של אנשים בהמון מדינות ובאזורי זמן שונים.
  • המטרות שאני רוצה להשיג בתפקיד: (1) לשפר את תחום ה-Ask HR - ולהרחיב את השירות לכל העולם בתחומים השונים, ולשדרג את השרות לרמה הבאה על מנת להביא לביטוי את הערך המוסף המקסימלי לעובדי החברה ול-HR בפרט. (2) בתחום ניהול מש"א - להביא לביטוי את נושא המצוינות באזורים עליהם אני אחראית בתחום משאבי האנוש (Regional Excellence).
  • סדנאות אפקטיביות שעברנו: אנו מקיימים המון סדנאות בנושאים שונים בארץ ובעולם. סדנאות מוצלחות שהיו לנו לאחרונה הן סדנא בנושא Skills Facilitation (ניהול מצגות, ישיבות ודיונים בצורה אפקטיבית) וכן סדנא בנושא Talent Solution Center For שסיפקה לנו מעין Tool-Kit של מערך שלם שיש בו כל מה שצריך לניהול העובדים ובעיקר עובדים שהם כישרונות עתידיים. לאחרונה גם עשינו שת"פ עם UT (אוניברסיטת טקסס), כאשר מרצים שלהם העבירו לנו סמינר לבכירים (לדירקטורים ומעלה) ברמה גבוהה בתחומי הביזנס, בניית אסטרטגיה, היבטים פיננסיים כאשר הכל מחובר ומותאם לתוכן של BMC.
  • סדנאות מיותרות שעברנו: אנחנו משתדלים שלא לעבור כאלה. אני באופן אישי משתדלת תמיד ללמוד מכל סדנא ולא לוקחת שום דבר כמיותר, אף עפ"י שבעבר היו לנו סדנאות בנושא מיומנויות ניהול שלא תרמו לי אישית בגלל המקום בו אני נמצאת היום.
  • ספר מקצועי מומלץ: Inspirational Leadership/Lance H. K. Secretan, הספר נתן לי השראה כי הוא מציע חשיבה יצירתית מחוץ לקופסא בנושאי ניהול.
     
  • מעוניינים להתראיין? צרו קשר

ספרים רבותי

ספר שמומלץ לקנות לעובדים

שישה כובעי חשיבה / אדוארד דה-בונו / הוצאת כנרת

נושא: מיומנויות חשיבה, יצירתיות, תרבות דיון
מסר: שלב שישה אופני חשיבה (רגשית, עובדתית, ביקורתית, חיובית, יצירתית וניהולית),
        ושפר את חשיבתך ואת יכולתך לשתף פעולה.
ערך: ספר זה ילמד אותך איך לחשוב יותר לעומק על בעיות מורכבות,
        ואיך לדון בקבוצה בנושאים שנויים במחלוקת בצורה יעילה ותרבותית יותר.
קריא:
שימושי:
= מאוד מאוד = ככה ככה = לא ולא
להשיג ב: סטימצקי | צומת ספרים

  • למען הסר ספק: הספר במדור זה הינם המלצה אישית שלנו, ואיננו מתוגמלים עליו.
    הקישורים לחנויות בהן ניתן לרכוש את הספר הוספו לנוחותכם בלבד.
  • מידע על סדנת ששת כובעי החשיבה: כאן (עמ' 13 בחוברת PDF)

חדש ב-ZOOZ

עדכונים מהנעשה אצלנו

ניהול איכות, התייעלות ושיפור תהליכים 


ZOOZ עיבתה את שורותיה לאחרונה עם שני יועצים מנוסים בתחום ניהול האיכות. אם אתם נדרשים לעמוד בתקן איכות חדש, או מעוניינים לשפר תהליכי עבודה, להתייעל ולהגדיל ריווחיות - נשמח להעמיד לרשותכם את היועצים החדשים. להלן פירוט קצר אודותיהם:

ריקי לוי - מומחית לה
בטחת איכות ובעלת 15 שנות ניסיון כיועצת עצמאית. מסמיכה ארגונים למגוון רחב של תקנים. מוסמכת לליווי ISO מטעם המכון לבקרת איכות ואיגוד לשכות המסחר. פרטים נוספים עליה - כאן.

זאב רונן - מומחה להטמעת תהליכים משפרים איכות בארגונים, שהיה בעבר מנכ"ל של מספר מפעלים (פלטכניקה, אתר אסם-נסטלה ביקנעם, דגניה סיליקון ושמיר תעשיות אופטיקה). פרטים נוספים עליו - כאן.

  • לשאלות ומידע נוסף על ייעוץ בתחומים אלה: 09-9585085 | crm@zooz.co.il  

נקודת חן

רעיון לפעילות ארגונית

האטליֶה

האטליה | 02-5370666 / 050-4619687 | למידע נוסף

הפעם, בשונה ממדורים קודמים, בחרנו להמליץ לכם על רעיון לפעילות ארגונית-צוותית.
במה מדובר? בסיור קולינארי משולב עם סדנת בישול בלב שוק מחנה יהודה בירושלים.
במהלך הסיור, תעברו בין דוכני השוק, תסיירו ותטעמו מתנובתו.

בקצביה תלמדו על חלקי הפרה השונים ושימושם במטבח.
בחנות התבלינים הייחודית לשוק מחנה יהודה תטעמו מפרחי כרכום, מקלות ווניל, משמנים ותערובות דגנים ותבלינים מיוחדים.
בדָגִייה תלמדו לזהות מתי הדג הוא טרי, ותשמעו על מצבה העגום על של הדגה ברצועת החוף שלנו.
אצל "באשר פרומז'רי" תטעמו מגבינות הדגל המובילות בעולם: שוויץ, צרפת, הולנד, ספרד איטליה ועוד...
ולבסוף, תקנחו בחלבה וטחינה גולמית ביתית.

במהלך הסיור בשוק נערכת קניית המצרכים לסדנת הבישול באטליֶה – סטודיו לבישול בלב השוק.
התפריט נקבע בשיתוף מלא של השף טלי פרידמן והמסיירים תוך כדי התבססות על התוצר הקיים ועונות השנה.
באטליֶה הקבוצה מתחלקת לתתי קבוצות כאשר כל קבוצה תהיה אחראית על חלק אחר מן התפריט.
בסדנא תלמדו סגנונות וטכניקות בישול מתקדמות
, המשתלבות בפשטות בסיסית של עבודת מטבח חוויתית.
בסוף הסדנא תוכלו כמובן לשבת וליהנות מסעודת מלכים - שבישלתם בעצמכם!

עלות סיור וסדנא: 250 ₪ לאדם למינימום 15 משתתפים

בתיאבון!

  • למידע נוסף ויצירת קשר, לחצו כאן.
  • למען הסר ספק: ההמלצה במדור זה הינה המלצה אישית שלנו, ואיננו מתוגמלים עליה.

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "תזזית" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.