If you can't read this, an online version is available here

tzazit

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

| גיליון מס. 2 |


שלום!
אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון השני של תזזית.
עלון זה מוגש כשרות לעוסקים בתחום משאבי האנוש וההדרכה.

תזזית נשלח אליך אחת לחודשיים, ואינו מכיל מידע פירסומי.
ההמלצות המופיעות בעלון מבוססות על טעמנו האישי בלבד.

אנו מודים לכל המברכים והמגיבים לגיליון הראשון,
ומקווים כי תמצאו גם את הגיליון החדש שימושי ומהנה.

נשמח לקבל עוד תגובות, שאלות, הצעות והמלצות.
תגובות מעניינות תתפרסמנה בגיליונות הבאים.

קריאה מהנה!
צוות ZOOZ


פרופיל

קרא על מנהלים בתחום בחברות אחרות

טל אלון, מנהלת פיתוח ארגוני והדרכה, קריאו (creo)

  • מס' עובדים בחברה: 1,000 בישראל, 3,000 בשאר העולם
  • מס' עובדים במחלקת משאבי אנוש: 15 (בישראל)
  • מתמקדים ב: ציוד וטכנולוגיה לתעשיית קדם דפוס
  • אני בתפקיד: 2.5 שנים
  • איך הגעתי לתפקיד: למדתי פסיכולוגיה ארגונית ועבדתי כיועצת ארגונית עצמאית. אחרי 7-8 שנים עברתי לתפקידי ניהול פנים-ארגוניים, בברק, באמדוקס ובהמשך בקריאו.
  • אוהבת בתפקיד: שילוב מעניין ומקיף, של טיפול בשינויים אישיים של עובדים (קידום קריירה, ייעוץ אישי) לצד ליווי שינויים ארגוניים כלל-מערכתיים. אני נהנית מהגיוון, מהעיסוק בשלם על כל היבטיו - הדברים הקטנים והדברים גדולים.
  • הכי קשה בתפקיד:על רקע התקופה – להזכיר לאנשים את חשיבות הגורם האנושי ואת הצורך להשקיע בו למרות השיקולים הכלכליים. להזכיר שאנשים, בסופו של דבר, מביאים את התוצאות, ולכן חייבים להשקיע בהם.
  • המטרות שאני רוצה להשיג:שיותר מנהלים אצלנו יהפכו למנהיגים, יובילו את הנושא האנושי ואת פיתוח האנשים שלהם (במקביל, כמובן, להובלת הצדדים העסקיים).
  • סדנאות אפקטיביות שעברנו: (1) ניהול תהליכי שינוי   (2) פער בין-תרבותי
  • סדנאות מיותרות לדעתי: (1) ניהול זמן
  • ספר מקצועי מומלץ: הגל השלישי / אלווין טופלר

אנושומטריה

בדוק את רמת הביקוש בישראל למקצוע שלך

דו"ח משרות בחברת מנפאואר

  • מנהלי כ"א     | משרות פנויות כיום - 1 | מחפשי עבודה - 22 |
  • רכזי כ"א       | משרות פנויות כיום - 1 | מחפשי עבודה - 72 |
  • מנהלי הדרכה | משרות פנויות כיום - 0 | מחפשי עבודה - 26 |
    • מחפשי עבודה = מועמדים שפנו למנפאואר בחודשיים האחרונים ולא עברו השמה
    • נלקח מתוך מאגר מנפאואר, המעודכן לתאריך 27/04/2003 
    • המאגר מכיל גם מחפשי עבודה שמצאו עבודה אך טרם עדכנו את מנפאואר

ספרים רבותי

ספר שמומלץ לקנות לעובדים

להוביל לשינוי / ג'ון קוטר / הוצאת מטר

נושא: ניהול שינויים
מסר: ניסיונות להובלת שינוי נכשלים לרוב, בגלל הגורם האנושי
ערך: תהליך בן שמונה שלבים הכרחיים להפיכת מנהל למנהיג, 
        המסוגל לעצב מחדש התנהגויות של אחרים.
קריא:
שימושי:
= מאוד מאוד = ככה ככה = לא ולא
להשיג ב: ibook | dbook

כיכר אתרים

אתר ששווה לבקר בו

office.microsoft.com/en-001/images

נמאס לך להשתמש בתמונות שחוקות וממוחזרות במצגות PowerPoint, כרטיסי ברכה, מודעות, חוברות עבודה, ומסמכי Word? זה האתר בשבילך. בגלריה של מיקרוסופט יש  עשרות תמונות בכל נושא שהוא, שניתן להורידם בחינם למחשב שלך, ולהשתמש בהם כאוות נפשך. לדוגמא – במנוע החיפוש למעלה נרשום במלבן העליון Passover. כעת נוכל לדפדף ולבחור מתוך כחמישים תמונות הקשורות לחג הפסח. באתר קיימים גם תצלומים, אנימציות, תבניות למסמכים, ועוד.

כניסה לאתר:http://office.microsoft.com/en-001/images

הפעלה קבוצתית

שיטה להפעיל אחרים

תחנות עבודה

  • הרעיון: הפעלה המאפשרת למספר קבוצות לדון במספר נושאים בסבב.
  • המטרה:הפריה הדדית בין הקבוצות, תוך ניצול יעיל של הזמן, וטיפוח הסובלנות.
  • ההפעלה: בארבע פינות החדר יש "תחנת עבודה" - שולחן ועליו כלי כתיבה ודף עבודה. כל דף עבודה מכיל נושא שונה לדיון, הנחיות, והמון מקום לכתיבה.

    לדוגמא, בדיון על מיקוד עסקי, בדפי העבודה יכולים להיות כתובים המשפטים הבאים:
    1. מנו שלושה לקוחות גדולים שעלינו לנטוש. אנא נמקו בקצרה.
    2. מנו שלוש ארצות שעדיף שנפסיק לפעול בהן. אנא נמקו בקצרה.
    3. מנו שלושה מוצרים עלינו להפסיק לשווק. אנא נמקו בקצרה.
    4. מנו שלושה תהליכי פיתוח שעדיף שנקפיא. אנא נמקו בקצרה.

    המנחה מחלק את המשתתפים לארבע קבוצות (רצוי מאוזנות ורב-תחומיות). כל קבוצה מתיישבת סביב אחד מהשולחנות. המנחה מודיע כמה זמן יש לתחנה הראשונה, והקבוצות מתחילות לעבוד – לדון בנושא שלפניהם ולרשום את מסקנותיהם בדף (בצורה תמציתית וקריאה). כשהמנחה מכריז על תום הזמן, כל קבוצה עוברת לתחנה הבאה, עם כיוון השעון. בתחנה החדשה על הקבוצה ראשית לקרוא את הנושא וההנחיות, שנית את מה שכתבו קודמיהם, ורק אז לדון בנושא ולהוסיף את מסקנותיהם. לאחר שתם הזמן, הקבוצות ממשיכות הלאה, לתחנה השלישית ולרביעית. בהמשך, הקבוצה שבתחנה הראשונה מקריאה את הדף שלפניה, על תשובותיו השונות, לכלל המשתתפים. המטרה היא כעת להגיע להסכמה, ולהחלטות משותפות, בעזרת המנחה, בנושא הנדון ובאופן דומה בנושאים האחרים.

מילון ניהולי

מונח שכדאי להכיר

IP = Intellectual Property

הון אינטלקטואלי – פטנטים רשומים וסודות מסחריים המהווים נכס עבור הארגון. שווי ה-IP גבוה לעיתים יותר מכלל מנכסים האחרים של הארגון (לדוגמא – פטנטים על תרופות, הנוסחה הסודית להכנת קוקה-קולה, וכיוצא בזה).

כן לציטוט

משפט שניתן להשתמש בו

"ההתחלה היא היעד האמיתי של כל מסע."
אנג'לה קארטר

מתנה מדליקה

כשנגמרו הרעיונות למתנה מקורית לעובד

משטח ג'ל מתכוונן לעכבר

המתנה: הרולס-רויס של משטחי העכבר, עם כרית ג'ל ניידת למניעת כאבים בפרק כף היד.
מחיר: 94 ₪
להשיג ב: רשת אופיס דיפו | דף מוצר | www.officedepot.co.il

הדרכה אפקטיבית

טיפ שיהפוך סדנא לאפקטיבית

התחלת תהליך שינוי ברגל ימין

  • הבעייה: איך לפתח במהלך סדנא מומנטום הכרחי לתהליך שינוי מהותי בארגון?
  • הפתרון שלנו: סדנת ניהול תהליכי שינוי מתבצעת רק בעקבות הגדרת שינוי נדרש. הסדנא נערכת בהשתתפות המנהלים הרלוונטיים לשינוי זה, ותוך התמקדות בו. במהלך הסדנא מחדדים את הצורך הדחוף בשינוי, מאתרים מוקדי תמיכה והתנגדות, מגבשים קואליציה מנצחת, ומפתחים מענה יעיל להתנגדויות הצפויות (בהתאם לשלבים המתוארים בספר "להוביל לשינוי" –המומלץ בעלון זה).
  • מידע נוסף: לפרטים נוספים - ראה עמוד 11 בחוברת סדנאות פיתוח מנהלים.

חדש ב-ZOOZ

סדנא טרייה מבית היוצר שלנו

סדנת חלון ההזדמנויות
ניהול קריירה בעתות שינוי ומשבר

  • מיועד ל: מנהלים ועובדים מן השורה.
  • המטרה: הקניית יכולת אישית להתמודד באופן בריא ובונה עם צמצומים ושינויים בארגון.
  • התהליך:סדרת סדנאות עם דגש חוויתי, המאפשרת למשתתפים לפרוק לחצים ותסכולים, לתמוך זה בזה באופן פעיל, לרכוש כלים להתמודדות עם המצב בעבודה, וליישם אותם בפועל בין מפגש למפגש. 
  • היתרונות: "הגדלת ראש", לקיחת אחריות אישית לרווחה העצמית ולהצלחת הארגון.
  • מידע נוסף: לפרטים נוספים - צור איתנו קשר.

מזון למחשבה

מקום טוב לארוחה עיסקית

Café Noir

אחד העם 43 ת"א | 03-5663018 | אתר אינטרנט
עיצוב:
אוכל:
שרות:
= מעולה = סביר = גרוע
מה? מקום מפגש ותיק, עם תפריט מצומצם ומוקפד, וציורים של בעל הבית.
למה? עדיין עסקית נדיבה ואיכותית, אווירה של חו"ל, והמון ידוענים ואנשי עסקים.
העסקית: מנה ראשונה + לחמניות וחמאה, עיקרית, ומשקה קל או בירה מהחבית.
ראשונות: לקט אנטיפסטי; פטה כבדים.
עיקריות: שניצל נהדר (3 סוגים); פרגית עם עצם בגריל – מושלמת; ותזמינו פירה.
המחיר: 38-86 ש"ח.

מופק ע"י ZOOZ הדרכה אפקטיבית | 09-9585085 | training@zooz.co.il | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "תזזית" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.