If you can't read this, an online version is available here

מופק על ידי ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

      | גיליון מס. 30 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של זוזון.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי עצמאים ובעלי עסקים קטנים בישראל,
מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים, ואינו מכיל פרסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
אורלי אדלר-ניזרי, מנהלת ZOOZon


טיפ שיווקי

איך להשיג תוצאות טובות יותר

עלון אלקטרוני - ממוקד, זהיר ואפקטיבי


העלון האלקטרוני, או בלועזית ה- Newsletter, ממש כמו זה בו אתם מעיינים עכשיו, תפס "פרוסה" מכובדת מאוד ב"עוגת" השיווק של ימינו. דיוור אלקטרוני העשוי נכון יכול להביא לתוצאות נפלאות, בעיקר כאשר מדובר בעסקים קטנים ובינוניים, אשר המפתח להצלחת השיווק בהם הוא - מיקוד והגעה מדויקת לקהלי יעד מועדפים, ידועים והמוגדרים מראש.

אם כן, כיצד יש להיערך ולאלו נקודות עיקריות יש לשים לב, על מנת שהעלון שלכם יצליח?

פתיחת העלון - הדיוור האלקטרוני, ממש כמו כל עולם התקשורת מבוסס המחשוב, הינו קר ומנוכר. פניה אישית חמה ומקרבת הינה הכרחית בפתיחתו של העלון, זו תאפשר הורדת חסמי ריחוק וניכור ותפתח פתח להתקרבות ורצון לקריאה. הפניה צריכה להיות מנוסחת בגוף ראשון, ובסיומה שמו של העורך/הכותב ורצוי אף פרטיו האישיים להתקשרות.

מבנה העלון - העלון צריך לספק מספיק מידע על מנת שיהיה מעניין ואטרקטיבי לקורא. מצד שני יש להקפיד שלא יהיה ארוך מדי ושהפסקאות בו תהיינה קצרות וממוקדות. הקריאה מעל מסך המחשב אינה טבעית לרוב בני האדם ולכן חייבת היא להיערך בצורה גראפית נעימה לעין ולא מעייפת.

תוכן העלון - הנושאים עליהם יתבסס העלון חייבים להיות בעלי עניין מהותי עבור האנשים אליהם הוא נשלח. לדוגמא - ספקו יותר מידע מעשי שיסייע לקוראים, ופחות מידע שיווקי עליכם שלרוב משעמם את הנמענים. עלון שאינו שומר על רמה ואיכות קבועים, יהפוך להיות מטרד עבור הקוראים אותו ובסופו של דבר, התוצאה תהייה הפוכה מן המטרה לשלמה הוא הופק, ולעיתים אף הרסנית עבור העסק.

התאמת העלון לקהל היעד - יש לפלח היטב את קהל היעד אליו נשלח העלון. יש להגדיר באופן ממוקד מי האנשים שבאמת עשויים למצוא בו עניין. מכתובות האי-מייל שלהם הרכיבו את רשימת התפוצה שלכם, ואליהם ורק אליהם שילחו את העלון. בנוסף, חשוב מאוד להקפיד על רשימת תפוצה מדויקת (בלי שגיאות הקלדה) ועדכנית (להסיר כתובות לא פעילות), זאת על מנת שלא תוגדרו כ- spam (דואר זבל) בשרתי האינטרנט.


מועדי שליחת העלון - אם רשימת התפוצה שלכם מבוססת בעיקר על אנשים פרטיים אשר הדיוור מגיע לביתם, מומלץ לדוור לקראת סוף השבוע (בימים אלו יש פנאי לפתוח מיילים מסוג זה ולהתעמק בהם), לעומת זאת, אם הרשימה מבוססת עסקים ומנהלים יש לתת עדיפות לימי אמצע שבוע (לא בימי ראשון כאשר תיבת הדואר מפוצצת, ולא לקראת סוף השבוע, כאשר כולם עסוקים בסיום פרויקטים ועבודה של השבוע שחלף).

הנעה לפעולה - מומלץ להכניס בפיסקאות, בתחילת העלון ובסופו, קישורים ישירים לאתר שלכם, לאימייל הפרטי שלכם וכן לקבלת אינפורמציה אישית ישירות למייל של הקורא. זאת על מנת שתהייה המשכיות לנקודת הזמן בה "נגעתם" בלקוח הפוטנציאלי שמעבר לרשת.

 

כמובן, וכרגיל, אני לרשותכם לבניית Newsletter מצליח משלכם, במייל - [email protected].

ולאלה מכם שאינם שולטים בכלים
האלקטרוניים, או לאלה המעוניינים לגוון, להלן תזכורת לטיפים עבור דיוור בסגנון הישן והטוב "של פעם" - כאן.
 


בדיקה אלמנטרית

בחן את עצמך ואת העסק שלך

אלמנט המתכת - ניהול פיננסי

לפי תפיסת הניהול התכליתי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח.
מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.



האם הוצאות הקנייה שלכם עבור העסק נערכות על פי שיקול דעת וחשיבה מעמיקה?
(סמן את התשובה הנכונה)

כן       חלקית       לא 


 

"כיס מלא עדיף מכיס ריק, בעיקר משיקולים פיננסיים" (וודי אלן)
ואם בשיקולים פיננסיים לשמירה על כיס מלא, עוסקים אנו היום. הבה נבחן סעיף קטן וחמקמק, שנקרא "קניות".


כאשר אנו עוברים על סעיף ההוצאות בעסק, אנו לוקחים כמובן מאליו את מרבית הסעיפים המצוינים בו. הרי ברור שצריך היה לקנות פקס חדש, להחליף סלולרי, לקנות ניירות A4 למדפסת, מעטפות, להוציא כסף על פרסום, יום כיף לעובדים כמו שכל המתחרים עושים, קפה, תה וחלב למטבחון, אתר אינטרנט, אגרטל עם פרחים חדשים כל שבוע בכניסה כי זה עושה רושם טוב, ועוד ועוד ועוד...

אך האם עצרנו פעם אחת ובדקנו באמת את הצורך בכל קניה אשר אנו עומדים לבצע? האם בטרם החלטנו על כתיבת צ'ק נוסף או גיהוץ כרטיס האשראי העסקי שלנו, הצבנו בפני עצמנו את הנקודות החשובות ביותר לקניה נבונה ומושכלת?

 קניה נבונה מושתתת קודם כל על 4 השאלות הבאות:

  • שימושיות - מה מידת השימוש הצפויה להיעשות עם הקנייה העומדת בפתח?
  • תועלתיות - כיצד הקנייה שאנו הולכים לבצע עשויה להביא תועלת למשאבי העסק הקיימים, לטווח הארוך?

  • מחיר - האם מחיר המוצר מצדיק את קנייתו, או שיש אפשרות למצוא עבורו תחליף בעל שימושיות ותועלתיות זהה במחיר נמוך יותר?

  • הזדקקות - האם אנו באמת זקוקים כעת לקניה זו?

 

השאלה האחרונה מצטיירת כמופשטת מכולן, והינה הבסיס לבעייתיות הרווחת אצל כולנו בכל הקשור למושג "קניות". 

"קניות" הינו מעשה אנושי המאופיין בחוסר רציונאליות מובהקת. במקום לקנות את מה שאנו באמת זקוקים לו, אנו קונים במרבית הפעמים את מה שהיינו רוצים שיהיה לנו. כאשר הבסיס להחלטה הינו אמוציונאלי, כמו למשל: "זה משמח אותי שיהיה לי אחד כזה", "זה עושה לי מצב רוח טוב", "זה נותן לי תחושה של מעמד וכוח", ולעיתים אינו רלוונטי לחלוטין, כמו למשל: "לכולם יש כזה גם אני רוצה", "זה באופנה", "יש מבצע", "זה טוב לי לתדמית", "אני לא יכול להרשות לעצמי להיות ללא זה".

מחקרים רבים מצביעים על כך שאחוז גבוה מהרכישות אותן אנו מבצעים אינן חיוניות באמת עבורנו. כאשר מדובר ברכישות אישיות כל אחד יתנהל על פי אמות המידה שלו, אך כאשר מדובר ברכישות עבור העסק, קניה נבונה ומושכלת עשויה לשפר באופן משמעותי מאוד את רווחי העסק ולאפשר התנהלות כלכלית טובה ואיכותית יותר.

על מנת להתייעל ב"תרבות הקניות העסקיות" שלנו, להלן רשימת כלי אבחון שיש לייחסן לכל רכישה יקרה

  • הגדירו את הצרכים המדויקים ואת הקריטריונים העומדים בבסיס הקניה העומדת על הפרק (הקפידו לא לערבב צרכים אמוציונאליים, אלא התבססו על רשימה פונקציונאלית עד כמה שאפשר)
  • סננו את המידע הפרסומי סביב המוצר המיועד לקניה, על מנת שתוכלו להגיע להחלטה בראש "נקי" ומתוך שיקול דעת (אנו חשופים מדי יום לכ- 3,000 מסרים שיווקים שבחלקם אף איננו מרגישים כלל, פתחו את החושים וסננו את אלו).
  •  בדקו את השימוש העתידי שאתם מייעדים לקנייה - למה היא תשמש? לכמה זמן? במקום מה?.
  • בצעו בדיקות למוצר ולמתחריו - איכות המוצר, מחיר, רמת השירות המגיע איתו, עלות חלפים...
  • סכמו את החלטתכם ברצף של תשובות לשאלות איך, כמה, היכן, ומתי בדיוק תשתמשו בקניה. ללא תשובות מספקות אל תבצעו קניה, בדקו את עצמכם שוב עד להבהרת הנחיצות בה.

שימוש בכלי האבחון האלה יאפשר לכם חיסכון ניכר בהוצאות, ויוביל לכך שתמצאו את עצמכם עם מוצרים/שירותים מועילים יותר, גם לטווח הארוך, וכמובן עם יותר כסף בבנק... שימוש תדיר בכלים אלו יהפוך עם הזמן לאופי שני, ואז לא תצטרכו עוד להיצמד אליהם.
 

ואם מדברים על כסף, יש לי עבורכם אנקדוטה לסיום:
במחקר שנערך בארה"ב נשאלו הנחקרים - מה את/ה מעדיף לעשות, קניות ללא הפסקה או סקס נהדר? תוצאותיו של המחקר הצביעו על כך שגברים מעדיפים סקס משובח על פני קניות, בעוד נשים מעדיפות מרתון קניות מאשר בילוי של סוף שבוע עם מאהב מעולה. נמצא במחקר, שרוב הנשים היו שמחות לצ'ק פתוח לקניות בחנות החביבה עליהן. בעוד הגברים היו עסוקים במחשבה, מה היו יכולים לעשות עם אשת המכירות...

ועכשיו תחשבו: למה אתם זקוקים באמת?

 


נתינה

כשנגמרו הרעיונות למתנה מקורית לחורף

נעלי בית מתחממות במיקרוגל 

 

מופק ע"י ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "זוזון" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.